• Strom života - súťaž

          • Žiaci krúžku ENVIRO získali 1.miesto v súťaži Enviropátračka Hviezdna obloha. Vytvorili prezentáciu, v ktorej použili získané vedomosti o vzniku súhvezdí, zverokruhu, o význame tmy a mnohé informácie o vesmírne.

          • Deň Zeme - 22. apríl 2024

          • 22. apríl je každoročne venovaný Zemi. Tento sviatok je ovplyvnený pôvodným dňom Zeme, ktorý sa konal počas osláv jarnej rovnodennosti - 21. marca a oslavoval príchod jari.  V modernom poňatí ide o ekologicky motivovaný sviatok, upozorňujúci ľudí na vplyv ničenia životného prostredia a rozvíjajúcu sa diskusiu o možných riešeniach zabrániť znečisteniu.

            Tento deň sa aj naša škola zapojí prostredníctvom občianskeho združenia Upracme Slovensko do nadchádzajúceho národného čistenia krajiny venovanému upratovaniu voľne pohodeného odpadu a nelegálnych skládok pod názvom Jarné upratovanie 2024 - Tak ako kedysi!

          • Oznamovacia a upozorňovacia povinnosť voči zodpovedným orgánom

          • Informačné kancelárie pre obete pôsobia ako súčasť odboru prevencie kriminality MV SR a nachádzajú sa vo všetkých krajských mestách SR. Informačná kancelária pre obete Banská Bystrica realizovala zasadnutie regionálnej platformy banskobystrického kraja, ktoré bolo zamerané na tému „Oznamovacia a upozorňovacia povinnosť voči zodpovedným orgánom“, a to najmä v súvislosti s obeťami z radov detí a mládeže, ktoré sa môžu stať obeťami rôznych trestných činov a pri ktorých identifikácii zohráva významnú úlohu prostredie, častokrát najmä osoby prvého kontaktu (ako napríklad sú pedagógovia, iní odborní zamestnanci škôl). Téma zasadnutia regionálnej platformy BB kraja bola zvolená aj na základe podnetov z pracovných stretnutí  aj so zástupcami z oblasti školstva.

            Preto na základe žiadosti o spoluprácu, zverejňujeme link/brožúru „Zodpovednosť za neoznámenie a neprekazenie trestného činu“ : viď nižšie

             

             

            Viac informácií o činnosti odboru prevencie kriminality MV SR a činnosti informačných kancelárií nájdete na stránke: https://www.minv.sk/ v sekcii Ministerstvo vnútra/Prevencia kriminality/Pomoc obetiam.

          • Školský e-shop na 14 dní otvorený !

          • Dobrý deň všetkým!


            Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!


            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie a navyše pre nás e-shop znížil ceny produktov! Ponuku nájdete na tomto linku: https://www.kraloveskoly.cz/zskokava/

             

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 1.4. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

             

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

              
            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy

          • Valentínska pošta

          • V pondelok 12. 2. 2024 môžu žiaci a učitelia našej školy posielať Valentínky. Valentínske pozdravy môžete vhadzovať do Valentínskej schránky, ktorá bude k dispozícii na hlavnej chodbe školy. Pozdrav musí byť vo forme listu, prípadne pohľadnice a musí mať svojho adresáta. Schráku budeme vyberať v stredu, a preto neváhajte a napíšte tomu, koho chcete potešiť. Poštu rozdajú triedni učitelia.

          • Oznam o prerušení prevádzky MŠ

          • Základná škola s materskou školou, Štúrova 70, Kokava nad Rimavicou oznamuje zákonným zástupcom detí, že na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Lučenci a so súhlasom zriaďovateľa bud z dôvodu vysokej chorobnosti detí

            prerušená prevádzka materskej školy v čase od 01. 02. 2024 do 02. 02. 2024.

            Prevádzka MŠ bude obnovená v pondelok 05. 02. 2024.

          • Zápis do 1. ročníka ZŠ na školský rok 2024/2025

          • Oznamujeme rodičom, že zápis žiakov do 1. ročníka sa uskutoční 9. 4. 2024 v priestoroch základnej školy od 13:00 do 16:00 hod. Potrebné je priniesť rodný list, vypísanú prihlášku a písomné vyhlásenie. Tlačivá, ktoré sú potrebné na vytlačenie, sú k dispozícii nižšie alebo v papierovej forme v MŠ.  

          • Vianočná pošta

          • Od zajtra môžu žiaci a učitelia našej školy posielať Vianočnú poštu. Vaše Vianočné priania a blahoželania, môžete milé deti a milí učitelia, vhadzovať do našej Vianočnej schránky. Priania musia mať svojho adresáta a odosielateľa. Čákáme na Vaše pohľadnice, priania, či listy. Tie sa dostanú ku svojmu adresátovi v piatok 22. 12. 2023 na decembrovom vyhodnotení.

          • Adventné trhy 10. 12. 2023

          • Niečo málo z výrobkov, ktoré vyrobili žiaci a učitelia našej školy. Tieto nádherné dekorácie a chutné cukrovinky si môžete zakúpiť na Adventných trhoch dňa 10. 12. 2023. Tešíme sa na Vás!!!

          • Dôležité upozornenie pre rodičov!

          • Na základe informácie Národného bezpečnostného úradu SK - CERT si dovoľujeme upozorniť na nebezpečnú skupinu na Whatsapp komunikačnej platforme "Přidej co nejvíc lidí". Táto skupina sa aktuálne šíri medzi žiakmi základných škôl, kde deťom sprístupňuje nebezpečný obsah. Žiadame rodičov, aby svojim deťom skontrolovali mobilné telefóny, v akých skupinách na sociálnych sieťach komunikujú.  Ak zistíte, že Vaše deti sa nachádzajú v skupine s podozrivým alebo nelegálnym obsahom, odporúčame situáciu nahlásiť polícii. Preverte, či dieťa v skupine už komunikovalo a aké informácie o sebe potenciálne prezradilo. Poučte svoje deti o type informácií, ktoré nesmú na sociálnych sieťach zdieľať s ľuďmi, ktorých nepoznajú (meno, adresa, vek, trieda, ktorú navštevujú, fotografie, telefónne čísla a kontaktné údaje kamarátov a známych).

            Rodičov upozorňujeme, že v takomto prípade v žiadnom prípade svojpomocne nevytvárajte zálohy a dôkazy. Akúkoľvek manipuláciu ponechajte na polícii. Na ochranu mobilných zariadení je možné použiť aj aplikácie rodičovskej kontroly, ktoré poskytujú aj funkciu na nahlásenie škodlivého obsahu. Zaujímajte sa o svoje deti a diskutujte s nimi o kybernetickej hygiene.

            Bližšie informácie sú dostupné na webovej stránke Národného bezpečnostného úradu: https://www.sk-cert./sk/varovanie-pre-rodicov-pred-nebezpecnou-skupinou-na-platforme-whatsapp/index.html.

          • Zážitkový výlet "Strom života"

          • Dňa 5.10.2023 sa pre žiakov 2. - 4.ročníka našej školy uskutočnil zážitkový výlet v Cerovej vrchovine, ktorý bol finančne podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v oblasti práce s mládežou, ktorú administruje NIVAM – Národný inštitút vzdelávania a mládeže a realizuje občianske združenie Strom života.

            Žiakov náučným chodníkom „Šomoška“ a „Mačacia“ sprevádzala pracovníčka ENV Ing. Želmíra Ružičková zo správy CHKO Cerová vrchovina. Hlavným cieľom exkurzie bolo spoznať jedinečné prírodné pamiatky „Kamenný vodopád“ a „Kamenné more“, spoznávať prírodné javy všetkými zmyslami, upevniť vzťah k prírode, životnému prostrediu a zdravému životnému štýlu. Žiaci na jednotlivých stanovištiach riešili zábavnou formou hádanky, úlohy, spoznávali živočíchy a rastliny v CHKO. Zaujala ich aj zrúcanina hradu Šomoška z 13.storočia, ale aj kameňolom Mačacia a pozostatky múrov z baníckej osady.

             Projekt priniesol zmenu školského prostredia za prírodné prostredie, kde sa žiaci učili zážitkovo a upevňovali si vzťahy v kolektíve.

          • Biela pastelka - verejná zbierka

          • Dňa 22. 9. 2023 (piatok) sa našej škole a v jej okolí uskutoční verejná zbierka - Biela pastelka. 

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

          • Dôležité upozornenie BBSK!

          • Vážení rodičia, 

            BBSK nás požiadal o zverejnenie  upozornenia o pripravovanej zmene v autobusovej doprave v BBSK:

             

            DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE – OD 1.1.2024 ZMENA V DOPRAVNÝCH KARTÁCH

             

            v súvislosti s pripravovanými zmenami v prímestskej autobusovej doprave v BBSK budeme od 1.1.2024 cestovať po novom.

             

            POZOR NA TO, AKOU ČIASTKOU SI DOBIJETE KREDIT NA DOPRAVNÝCH KARTÁCH.


            Súčasné dopravné karty budú platné do 31. 12. 2023, a preto vám odporúčame redukovať kredit k 31. 12. 2023 čo najviac.
            V závere roka budete mať dostatok času na preregistráciu súčasných dopravných kariet.

            PRAVIDELNE VÁS BUDEME INFORMOVAŤ.

            O všetkých zmenách Vás budeme pravidelne informovať na sociálnych sieťach a prostredníctvom web stránky idsbbsk.sk.


            Sledujte nás na:

            Facebooku:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100093241496709

            Instagrame: https://www.instagram.com/idsbbsk/


            Ďakujeme za porozumenie.

            Tím Organizátora IDS BBSK, a.s.

             

        • Novinky

              • Strom života - súťaž

              • 12. 4. 2024
              • Žiaci krúžku ENVIRO získali 1.miesto v súťaži Enviropátračka Hviezdna obloha. Vytvorili prezentáciu, v ktorej použili získané vedomosti o vzniku súhvezdí, zverokruhu, o význame tmy a mnohé informácie o vesmírne.

              • Deň Zeme - 22. apríl 2024

              • 9. 4. 2024
              • 22. apríl je každoročne venovaný Zemi. Tento sviatok je ovplyvnený pôvodným dňom Zeme, ktorý sa konal počas osláv jarnej rovnodennosti - 21. marca a oslavoval príchod jari.  V modernom poňatí ide o ekologicky motivovaný sviatok, upozorňujúci ľudí na vplyv ničenia životného prostredia a rozvíjajúcu sa diskusiu o možných riešeniach zabrániť znečisteniu.

                Tento deň sa aj naša škola zapojí prostredníctvom občianskeho združenia Upracme Slovensko do nadchádzajúceho národného čistenia krajiny venovanému upratovaniu voľne pohodeného odpadu a nelegálnych skládok pod názvom Jarné upratovanie 2024 - Tak ako kedysi!

              • Oznamovacia a upozorňovacia povinnosť voči zodpovedným orgánom

              • 4. 4. 2024
              • Informačné kancelárie pre obete pôsobia ako súčasť odboru prevencie kriminality MV SR a nachádzajú sa vo všetkých krajských mestách SR. Informačná kancelária pre obete Banská Bystrica realizovala zasadnutie regionálnej platformy banskobystrického kraja, ktoré bolo zamerané na tému „Oznamovacia a upozorňovacia povinnosť voči zodpovedným orgánom“, a to najmä v súvislosti s obeťami z radov detí a mládeže, ktoré sa môžu stať obeťami rôznych trestných činov a pri ktorých identifikácii zohráva významnú úlohu prostredie, častokrát najmä osoby prvého kontaktu (ako napríklad sú pedagógovia, iní odborní zamestnanci škôl). Téma zasadnutia regionálnej platformy BB kraja bola zvolená aj na základe podnetov z pracovných stretnutí  aj so zástupcami z oblasti školstva.

                Preto na základe žiadosti o spoluprácu, zverejňujeme link/brožúru „Zodpovednosť za neoznámenie a neprekazenie trestného činu“ : viď nižšie

                 

                 

                Viac informácií o činnosti odboru prevencie kriminality MV SR a činnosti informačných kancelárií nájdete na stránke: https://www.minv.sk/ v sekcii Ministerstvo vnútra/Prevencia kriminality/Pomoc obetiam.

              • Školský e-shop na 14 dní otvorený !

              • 21. 3. 2024
              • Dobrý deň všetkým!


                Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!


                Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie a navyše pre nás e-shop znížil ceny produktov! Ponuku nájdete na tomto linku: https://www.kraloveskoly.cz/zskokava/

                 

                Objednávanie je už spustené a bude možné až do 1.4. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

                 

                (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

                  
                S pozdravom a prianím krásneho dňa 

                vedenie školy

              • Valentínska pošta

              • 9. 2. 2024
              • V pondelok 12. 2. 2024 môžu žiaci a učitelia našej školy posielať Valentínky. Valentínske pozdravy môžete vhadzovať do Valentínskej schránky, ktorá bude k dispozícii na hlavnej chodbe školy. Pozdrav musí byť vo forme listu, prípadne pohľadnice a musí mať svojho adresáta. Schráku budeme vyberať v stredu, a preto neváhajte a napíšte tomu, koho chcete potešiť. Poštu rozdajú triedni učitelia.

              • Oznam o prerušení prevádzky MŠ

              • 31. 1. 2024
              • Základná škola s materskou školou, Štúrova 70, Kokava nad Rimavicou oznamuje zákonným zástupcom detí, že na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Lučenci a so súhlasom zriaďovateľa bud z dôvodu vysokej chorobnosti detí

                prerušená prevádzka materskej školy v čase od 01. 02. 2024 do 02. 02. 2024.

                Prevádzka MŠ bude obnovená v pondelok 05. 02. 2024.

              • Zápis do 1. ročníka ZŠ na školský rok 2024/2025

              • 26. 1. 2024
              • Oznamujeme rodičom, že zápis žiakov do 1. ročníka sa uskutoční 9. 4. 2024 v priestoroch základnej školy od 13:00 do 16:00 hod. Potrebné je priniesť rodný list, vypísanú prihlášku a písomné vyhlásenie. Tlačivá, ktoré sú potrebné na vytlačenie, sú k dispozícii nižšie alebo v papierovej forme v MŠ.  

              • Vianočná pošta

              • 12. 12. 2023
              • Od zajtra môžu žiaci a učitelia našej školy posielať Vianočnú poštu. Vaše Vianočné priania a blahoželania, môžete milé deti a milí učitelia, vhadzovať do našej Vianočnej schránky. Priania musia mať svojho adresáta a odosielateľa. Čákáme na Vaše pohľadnice, priania, či listy. Tie sa dostanú ku svojmu adresátovi v piatok 22. 12. 2023 na decembrovom vyhodnotení.

              • Adventné trhy 10. 12. 2023

              • 1. 12. 2023
              • Niečo málo z výrobkov, ktoré vyrobili žiaci a učitelia našej školy. Tieto nádherné dekorácie a chutné cukrovinky si môžete zakúpiť na Adventných trhoch dňa 10. 12. 2023. Tešíme sa na Vás!!!

              • Dôležité upozornenie pre rodičov!

              • 27. 11. 2023
              • Na základe informácie Národného bezpečnostného úradu SK - CERT si dovoľujeme upozorniť na nebezpečnú skupinu na Whatsapp komunikačnej platforme "Přidej co nejvíc lidí". Táto skupina sa aktuálne šíri medzi žiakmi základných škôl, kde deťom sprístupňuje nebezpečný obsah. Žiadame rodičov, aby svojim deťom skontrolovali mobilné telefóny, v akých skupinách na sociálnych sieťach komunikujú.  Ak zistíte, že Vaše deti sa nachádzajú v skupine s podozrivým alebo nelegálnym obsahom, odporúčame situáciu nahlásiť polícii. Preverte, či dieťa v skupine už komunikovalo a aké informácie o sebe potenciálne prezradilo. Poučte svoje deti o type informácií, ktoré nesmú na sociálnych sieťach zdieľať s ľuďmi, ktorých nepoznajú (meno, adresa, vek, trieda, ktorú navštevujú, fotografie, telefónne čísla a kontaktné údaje kamarátov a známych).

                Rodičov upozorňujeme, že v takomto prípade v žiadnom prípade svojpomocne nevytvárajte zálohy a dôkazy. Akúkoľvek manipuláciu ponechajte na polícii. Na ochranu mobilných zariadení je možné použiť aj aplikácie rodičovskej kontroly, ktoré poskytujú aj funkciu na nahlásenie škodlivého obsahu. Zaujímajte sa o svoje deti a diskutujte s nimi o kybernetickej hygiene.

                Bližšie informácie sú dostupné na webovej stránke Národného bezpečnostného úradu: https://www.sk-cert./sk/varovanie-pre-rodicov-pred-nebezpecnou-skupinou-na-platforme-whatsapp/index.html.

              • Zážitkový výlet "Strom života"

              • 9. 10. 2023
              • Dňa 5.10.2023 sa pre žiakov 2. - 4.ročníka našej školy uskutočnil zážitkový výlet v Cerovej vrchovine, ktorý bol finančne podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v oblasti práce s mládežou, ktorú administruje NIVAM – Národný inštitút vzdelávania a mládeže a realizuje občianske združenie Strom života.

                Žiakov náučným chodníkom „Šomoška“ a „Mačacia“ sprevádzala pracovníčka ENV Ing. Želmíra Ružičková zo správy CHKO Cerová vrchovina. Hlavným cieľom exkurzie bolo spoznať jedinečné prírodné pamiatky „Kamenný vodopád“ a „Kamenné more“, spoznávať prírodné javy všetkými zmyslami, upevniť vzťah k prírode, životnému prostrediu a zdravému životnému štýlu. Žiaci na jednotlivých stanovištiach riešili zábavnou formou hádanky, úlohy, spoznávali živočíchy a rastliny v CHKO. Zaujala ich aj zrúcanina hradu Šomoška z 13.storočia, ale aj kameňolom Mačacia a pozostatky múrov z baníckej osady.

                 Projekt priniesol zmenu školského prostredia za prírodné prostredie, kde sa žiaci učili zážitkovo a upevňovali si vzťahy v kolektíve.

              • Biela pastelka - verejná zbierka

              • 21. 9. 2023
              • Dňa 22. 9. 2023 (piatok) sa našej škole a v jej okolí uskutoční verejná zbierka - Biela pastelka. 

                Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

              • Dôležité upozornenie BBSK!

              • 7. 9. 2023
              • Vážení rodičia, 

                BBSK nás požiadal o zverejnenie  upozornenia o pripravovanej zmene v autobusovej doprave v BBSK:

                 

                DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE – OD 1.1.2024 ZMENA V DOPRAVNÝCH KARTÁCH

                 

                v súvislosti s pripravovanými zmenami v prímestskej autobusovej doprave v BBSK budeme od 1.1.2024 cestovať po novom.

                 

                POZOR NA TO, AKOU ČIASTKOU SI DOBIJETE KREDIT NA DOPRAVNÝCH KARTÁCH.


                Súčasné dopravné karty budú platné do 31. 12. 2023, a preto vám odporúčame redukovať kredit k 31. 12. 2023 čo najviac.
                V závere roka budete mať dostatok času na preregistráciu súčasných dopravných kariet.

                PRAVIDELNE VÁS BUDEME INFORMOVAŤ.

                O všetkých zmenách Vás budeme pravidelne informovať na sociálnych sieťach a prostredníctvom web stránky idsbbsk.sk.


                Sledujte nás na:

                Facebooku:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100093241496709

                Instagrame: https://www.instagram.com/idsbbsk/


                Ďakujeme za porozumenie.

                Tím Organizátora IDS BBSK, a.s.

                 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kokava nad Rimavicou
      • 0474293131
      • Štúrova č. 70 Slovakia
      • Mgr. Janka Gondová/ riaditel@zskokava.sk Mgr. Jana Šimonová /jana.simonova@zskokava.sk Mgr. Lucia Batyasová /lucia.batyasova@zskokava.sk Mgr. Janka Becániová /janka.becaniova@zskokava.sk Mgr. Renáta Boráková /renata.borakova@zskokava.sk Mgr. Mária Darážová /maria.darazova@zskokava.sk Mgr. Alexandra Ďurianová /alexandra.durianova@zskokava.sk Mgr. Zuzana Gaštanová /zuzana.gastanova@zskokova.sk Ing. Mgr. Ján Hoffman /jan.hoffman@zskokava.sk Mgr. Eva Jančová /eva.jancova@zskokava.sk Mgr. Monika Libiaková /monika.libiakova@zskokava.sk Mgr. Štefánia Liptáková /stefania.liptakova@zskokava.sk Mgr. Petra Ridzoňová /petra.ridzonova@zskokava.sk Mgr. Henrieta Skalošová /henrieta.skalosova@zskokava.sk Mgr. Martina Šatarová /martina.stierankova@zskokava.sk Mgr. Eva Švingálová /eva.svingalova@zskokava.sk Mgr. Anna Vrábľová /anna.vrablova@zskokava.sk Mgr. Monika Vrábľová /monika.vrablova@zskokava.sk Mgr. Lucia Zelinova /lucia.zelinova@zskokava.sk Iveta Gaštanová /iveta.gastanova@zskokava.sk Igor Oláh /igor.olah@zskokava.sk Mariana Obročníková Ivana Šuniarová Mgr. Stanislava Vrábľová Lenka Blahutová Zdenka Zvarová
    • Prihlásenie